Festningsåsen er et populært område i vekst – og vi kan godt forstå hvorfor

Her har du flott natur rett utenfor døra som kan brukes hele året. Fantastiske turstier med muligheter for gode opplevelser i skiløypene, på sykkelstiene eller til fots. Idylliske Gravstjern byr på både badeplass og gode fiskemuligheter, det samme gjør den populære badestranda på Sandstangen som ligger en kort biltur unna. Stedet er også et ypperlig utgangspunkt for båtturer.

Området har mange gode aktivitetstilbud for barn og ungdom, med et aktivt idrettslag med mange tilbud. Trøgstadhallen ligger i umiddelbar nærhet, det samme gjør Trøgstad stadion med kunstgressbane, gressbane og løpebane. Motorsport er dessuten svært populært, Gokartbane rett utenfor sentrum, Trialbane rett utenfor Skjønhaug.

Det er gangavstand til skoler og barnehager. Skjønhaug barneskole ligger 5 minutts gange unna boligområdet, og til Trøgstad ungdomsskole er det ca. 5 min gange. Nærmeste videregående skoler er i Mysen og Askim. Det er kort vei til barnehager da de to nærmeste ligger 700 meter og 1,4 km fra Nedre Festningsåsen. Pr. i dag har Trøgstad full barnehagedekning.

Det er kort vei til sentrum med butikker, kafeer og restauranter. Her finner du også kommunens servicetilbud med sykehjem, bibliotek og svømmehall.

Skulle du ønske å ta deg en tur til Oslo, er det kun 45 minutters biltur unna. Du har også kort avstand til andre tettsteder; 11 min. til Mysen, 15 min. til Askim, 34 min. til Ski og 34 min. til Töcksfors.